Τεχνολογία

Microsoft Hololens: Μια μικτή πραγματικότητα

micrrrrrr - Microsoft Hololens: Μια μικτή πραγματικότητα

Ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον, φέρνει η Microsoft τους πελάτες της με τα νέα γυαλιά Hololens, τα οποία στοχεύουν να δώσουν σε όσους τα αποκτήσουν την μοναδική εμπειρία της μικτής πραγματικότητας.

Η μικτής πραγματικότητα είναι ο συνδυασμός της δικής μας  με την ψηφιακή, γνωστή και ως Virtual Reality-VR.

Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει τις συσκευές VR που κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά θα μπορέσουν να καταλάβουν, πόσο σημαντικά θα είναι αυτά τα ειδικά γυαλιά. Με τις νέες αυτές συσκευές αρχιτέκτονες, γραφίστες, developers, μηχανικοί θα μπορούν να σχεδιάσουν πολύ καλύτερα κάτι απ ότι στον υπολογιστή τους έως σήμερα. Ακόμα και η Ιατρική χειρουργική δεν θα είναι πλέον η ίδια.

Με τα Hololens θα μπορεί ο χρήστης να έχεις περισσότερες δυνατότητες και ευκολίες πάνω σε ένα project σε σύγκριση με πριν. Θα μπορεί να έρθει σε πιο κοντινή επαφή με την όποια δουλεία, δημιουργώντας έτσι μια πιο διακρατική εμπειρία.   Για όσους έχουν δει την ταινία Iron Man, θα μπορούν πολύ εύκολα να καταλάβουν πως πλέον ο κάθε άνθρωπος θα μπορεί να σχεδιάζει, όπως ο Τονι Σταρκ.

Δεν είναι κάτι το οποίο όμως μπορεί να αγοράσει ο κάθε ένας. Η προαγορά έχει ξεκινήσει σε χώρες όπως η Γερμανία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία, και η τιμή του είναι αρκετά υψηλή  ξεκινώντας από τα 3,000 δολάρια και φτάνει μέχρι και  τα 5,000 δολάρια.

Όμως, προς τα κάλλη τι είναι ο πόνος δεν λένε; Σίγουρα εδώ πρέπει να πονέσει η τσέπη αλλά το σίγουρο είναι πως τα Hololens θα αξίζουν μέχρι και το τελευταίο τους λεπτό.  Αναμένεται η ανακοίνωση στους επόμενους μήνες, για το πότε  θα είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα.