Viral

6 λάθη που όλοι κάναμε σαν έφηβοι και τώρα… γελάμε μαζί τους!

friends crazy 620x420 - 6 λάθη που όλοι κάναμε σαν έφηβοι και τώρα... γελάμε μαζί τους!

Όλοι έχουμε πιάσει τον εαυτό μας πολλές φορές να σκέφτεται τα εφηβικά μας χρόνια, άλλοτε νοσταλγώντας την ανεμελιά τους και άλλοτε… προτιμώντας να πατήσουμε delete.

Όπως και να το κάνουμε, η εφηβεία είναι για όλους μια φάση κάπως δύσκολη και κάπως περίεργη. Σίγουρα κι εσύ θυμάσαι ότι ψαχνόσουν και με λίγα λόγια δεν ήξερες τι ήθελες.

Σίγουρα όμως αποτέλεσε κι εκείνη την περίοδο της ζωής σου, όπου άρχισες να μπαίνεις στη διαδικασία να σε μάθεις καλύτερα, να καταλάβεις ποιος είσαι.

Κοιτώντας λοιπόν πίσω στον χρόνο, υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές και συνήθειες που είχες τότε, οι οποίες με τον τωρινό τρόπο σκέψης σου απλά σε κάνουν να απορείς με τον εαυτό σου και να αναρωτιέσαι «Μα, καλά τι σκεφτόμουν τότε;»

1. Τα ρούχα

Πολλές φορές ήταν άθλια, παραδέξου το. Τα διάλεγες επειδή όλοι φορούσαν κάτι παρόμοιο, ακόμα κι αν ένιωθες ότι δεν σου ταιριάζουν ή ήσουν από αυτούς που στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από το ρεύμα, έβγαιναν έξω φορώντας πραγματικά ό,τι να ναι.

Δοκίμασες πολλά στυλ, η μάνα σου φώναζε καμία φορά «καλά έτσι θα βγεις έξω;» και η ζωή συνεχίστηκε.

clothes

2. Σπυράκι = τέλος του κόσμου

Ήταν τότε που ξυπνούσες το πρωί, κοιταζόσουν στον καθρέφτη, έβλεπες το νέο σου απόκτημα και πάθαινες αμόκ. Το κωλόσπυρο είχε κάνει την εμφάνιση του. Αντικειμενικά δεν ήταν τόσο τραγικό, όμως εσύ έριχνες το μαλλί μπροστά, έβαζες έναν τόνο μέικ-απ να το καλύψεις και τελικά το έκανες χειρότερο και ησύχαζες.

acne

3. Αντίδραση και πάλι αντίδραση

Άσπρο σου λέγανε, μαύρο απαντούσες εσύ. Ντάξει μπορεί να μη συνέβαινε και πάντα αυτό, αλλά τις περισσότερες φορές έτσι ήταν, χωρίς ίσως να το καταλαβαίνεις. Αλλά κι όταν ήξερες ότι δεν έχεις δίκιο, πάλι αντίδραση, γιατί έτσι μπορούσες βρε αδερφέ.

shailene-woodley-shocked-descendants

4. Ήθελες και προσπαθούσες να δείχνεις μεγαλύτερος

Το έπαιζες λίγο ιστορία, λίγο ανεξάρτητος, για τα μάτια του κόσμου πάντα. Γιατί στην πραγματικότητα… άστο ξέρουμε, τα περάσαμε κι εμείς .Ήθελες να κάνεις παρέα με μεγαλύτερους να ανέβει και το στάτους σου, σνόμπαρες τους μικρότερους και τις συνήθειες τους και όλα καλά βέβαια.

meangirls

5. Περνούσες παραπάνω χρόνο από όσο έπρεπε στον υπολογιστή

Το είχες κυριολεκτικά κάψει στο gaming και το facebook, ενώ θα μπορούσες να είσαι έξω και να κάνεις βόλτες με την παρέα ή να κάνεις κάτι άλλο τέλος πάντων. Αισθανόσουν πιο ασφαλής πίσω από την οθόνη του υπολογιστή και δεν ξεκουνούσες να ζήσεις και λίγα παραπάνω πράγματα στον έξω κόσμο.

laptop

6. Έδινες υπερβολική σημασία στους βαθμούς του σχολείου

Είτε η πίεση από το σπίτι και γενικά από το περιβάλλον σου είτε η δική σου η λόξα, σε έκανε κάποιες φορές βαθμοθήρα. Ναι, δεν είχε νόημα που διάβαζες τόσο Θρησκευτικά για να πάρεις και εκεί εικοσάρι, ώστε να ανέβει κι άλλο ο μέσος όρος σου. Κανείς δεν θα ενδιαφερθεί γενικά για τους βαθμούς σου στο σχολείο, οπότε κάπως ανούσια η βαθμοθηρία εν τέλει.

igyohhv

[via]