Food

Η κοτσίδα τυριού με μπέικον είναι κατάλληλη αν δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις

thumbnail_%ce%ba%ce%bf%cf%84%cf%83%ce%af%ce%b4%ce%b1-%cf%84%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%8d-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%cf%80%ce%ad%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd-672x400

Σκέφτεσαι για κάτι γρήγορο και εύκολο; Τότε αυτή η συνταγή είναι ιδανική.

Υλικά

2¼ κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

½ φλιτζάνι κρύο βούτυρο, κομμένο σε κύβους

¾ φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

6 μεγάλα αυγά

¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

αλάτι και μαύρο πιπέρι

6 φέτες μπέικον, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα. Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Ζυμώνουμε καλά και στη συνέχεια σε μια αλευρομένη επιφάνεια απλώνουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη. Παράλληλα χτυπάμε τα αυγά, τη κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Λιώνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και προσθέτουμε το μείγμα για λίγο ενώ στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε στη μέση της ζύμης. Πασπαλίζουμε τέλος με τριμμένο τυρί και μπέικον. Κόβουμε τη ζύμη δεξιά και αριστερά της γέμισης σε λωρίδες και τυλίγουμε. Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

[via]