Τεχνολογία, ΦοιτητοΛάρισα

Φοιτητική ζωή| 10 χρήσιμες εφαρμογές που κάνουν την ζωή σου εύκολη

iphone apps - Φοιτητική ζωή| 10 χρήσιμες εφαρμογές που κάνουν την ζωή σου εύκολη

Η φοιτητική ζωή ξεκίνησε.Είτε είστε πρωτοετής είτε σπουδάζετε εδώ και καιρό υπάρχουν Android και iOS εφαρμογές, οι οποίες μπορούν να σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στη φοίτησή σας. Ένα smartphone, λοιπόν, μπορεί να σας λύσει τα χέρια σε θέματα οργάνωσης, μελέτης και άλλων πτυχών της πανεπιστημιακής σας ζωής. Αυτές είναι ορισμένες όχι και τόσο γνωστές αλλά ουσιαστικά χρήσιμες εφαρμογές που μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα σας και έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας όπου κι αν φοιτάτε (εσωτερικού ή εξωτερικού).

1. Wolfram Alpha: Aυτήν την εφαρμογή μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για τη χημεία και τα μαθηματικά. Βάζεις το οποιοδήποτε πρόβλημα έχεις και εκείνο σου δείχνει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να φτάσεις στη λύση. Μπορείς να το κατεβάσεις και για iOS αλλά και για Android και κοστίζει 2,29 ευρώ.

2. Evernote: Το Evernote είναι μια εφαρμογή η οποία θα σε βοηθήσει να κρατήσεις ευανάγνωστες αλλά και οργανωμένες σημειώσεις. Μηδενικό κόστος, διαθέσιμη για τα πάντα – όλα (από άποψη λογισμικού)

3. CamScanner : Αυτή η εφαρμογούλα, είναι ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους φοιτητές. Τι κάνει; Σκανάρει. Τι σκανάρει; Σημειώσεις, σκον(γκούχου-γκούχου)άκια και ο,τιδήποτε άλλο θες. 

4. Wunderlist: Είσαι το τυπάκι που οι φίλοι σου σε κοροϊδεύουν επειδή φτιάχνεις συνέχεια λίστες; Ή μήπως δεν τις γουστάρεις αλλά ξεχνάς συνέχεια πράγματα; Το Wunderlist θα σε βοηθήσει να δημιουργείς όμορφες λίστες έτσι ώστε ποτέ να μην ξεχάσεις τίποτα. Δωρεάν και για τα πάντα – όλα.

 5. WebBanking app: Ο κάθε φοιτητής έχει έναν λογαριασμό τραπέζης για να μπορεί να κάνει ανάληψη τα λεφτά που θα σου βάζει ο μπαμπάς ή η μαμά σου είτε για την φοιτητική σου ζωή αλλά είτε για τα έξοδα του ενοικίου, ρεύμα, νερό κτλ.Με μια WebBanking εφαρμογή που υπάρχει για κάθε εταιρεία τράπεζας που θα είσαι εγγεγραμένος θα μπορείς με ένα κλικ απο κινητό, τάμπλετ ή υπολογιστή να πληρώσεις όλα αυτά τα έξοδα χωρίς να χρειάζεται να τρέχεις όλη μέρα να πας να τα πληρώσεις.

6. Sleep Cycle: Ξυπνάς το πρωί και το βασικό σου πρόβλημα είναι πως νυστάζεις περισσότερο από όσο νύσταζες όταν έπεσες για ύπνο; Κάτι δεν πάει καλά. Ήρθε η ώρα να μοντάρεις τον ύπνο σου με μία εφαρμογή που στην ¨τελική” μπορεί να λειτουργήσει και ως ένα πολύ τούμπανο ξυπνητήρι. Έχει και άλλα πολλά όμως, για αυτό και το 0,99$ δεν είναι και εντελώς παράλογο ποσό. Εφαρμογή για iOS και Android.

7. Τα πορτοφόλια μου: Μια εξαιρετική εφαρμογή η οποία σε βοηθάει να παρακολουθείς τα έσοδα – έξοδα και να είσαι περισσότερο προσεκτικός…

8. 7 Minutes Workout: Εντάξει το αλκοόλ, τα ξενύχτια, τα σουβλάκια και το… διάβασμα. Τι γίνεται όμως με τη γυμναστική. Γιατί “δεν λέει καθόλου” να μπαχατελεύσεις και να μην είσαι σε φόρμα! Υπάρχει λύση και για αυτό, και ακούει στο όνομα 7 minutes Workout. Η εφαρμογή αυτή σε βοηθά να διατηρηθείς σε φόρμα με μόλις 7 λεπτά την ημέρα και περιλαμβάνει 12 ασκήσεις από 30 δευτερόλεπτα η κάθε μία. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία καρέκλα και ένας τοίχος.

9. Duolingo: Το Duolingo θα σε βοηθήσει να μάθεις εύκολα και γρήγορα ξένες γλώσσες. Ανάμεσα σε αυτές είναι τα Αγγλικά, τα Γερμανικά, τα Γαλλικά και τα Ιταλικά. Απλό και δωρεάν, για iOS και Android. Capiche;

10. PhoneCard app: Είσαι σε εταιρεία Vodafone,Whats up;Εκεί υπάρχουν κατάλληλες εφαρμογές για τις αντίστοιχες εταιρείες που σου δίνουν την δυνατότητα να ανανεώνεις και να ελέγχεις το υπόλοιπό σου απο εκεί χωρίς να χρειάζεται να σηκώνεσαι από το κρεβάτι τις κρύες νύχτες του χειμώνα…

mm
Σπουδαστής Μηχανικών Πληροφορικής.Είμαι 24, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρισα.Το να γράφω άρθρα για μένα είναι σαν να θέλω να μιλήσω σε κάποιον, να του περάσω κάποια μηνύματα και ουσιαστικά ξεσπάω πάνω στο πληκτρολόγιο με την ψυχή μου.Είμαι λάτρης του ποδοσφαίρου και τα ταξίδια για μένα είναι το μεγαλύτερο αντιβιοτικό σε οποιοδήποτε πρόβλημα μου προκύψει!