ΦοιτητοΛάρισα

13 αναπάντητα ερωτήματα που κάθε 20χρονος έχει σχετικά με τα προφυλακτικά!

profulaktika 620x420 - 13 αναπάντητα ερωτήματα που κάθε 20χρονος έχει σχετικά με τα προφυλακτικά!

Τα προφυλακτικά είναι από εκείνα τα, ας τα πούμε προϊόντα, που όλοι έχουμε ακούσει για το πόσο σημαντικό είναι να τους δίνουμε την απαραίτητη προσοχή και σημασία.

Αυτό όμως, δε σημαίνει απαραίτητα πως ξέρουμε τα πάντα σχετικά με τα προφυλακτικά. Υπάρχουν κι εκείνες οι ψυχές βλέπεις, που δεν επιδέχονται να κατανοήσουν τι και πώς. Δεν αναφέρομαι στην αναμενόμενη σύγχυση που έχει να κάνει με μικρολεπτομέρειες –  μιλάω για παραπληροφόρηση που είναι άκρως επικίνδυνη, πολύ περισσότερο και από την πλήρη άγνοια.

Παρακάτω θα δεις τις πιο βασικές ερωτήσεις που σχετίζονται με τα προφυλακτικά κι εξηγήσεις για όλα όσα τα αφορούν:

1. 1F346 - 13 αναπάντητα ερωτήματα που κάθε 20χρονος έχει σχετικά με τα προφυλακτικά! «Πρέπει ο άντρας να φοράει προφυλακτικό κάθε φορά που κάνει σεξ;»

Σε περίπτωση που το παιδάκι δεν είναι στόχος και των δύο, ΝΑΙ! Τέλος συζήτησης.

2. 1F346 - 13 αναπάντητα ερωτήματα που κάθε 20χρονος έχει σχετικά με τα προφυλακτικά! «Είναι απαραίτητο το προφυλακτικό, ακόμη κι όταν η κοπέλα παίρνει αντισυλληπτικά;»

ΝΑΙ. Γιατί τα αντισυλληπτικά χάπια δεν σε προστατεύουν από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως κάνει το προφυλακτικό.

profulaktika1

3. 1F346 - 13 αναπάντητα ερωτήματα που κάθε 20χρονος έχει σχετικά με τα προφυλακτικά! «Πόσο ακριβά είναι;»

Οι τιμές τους κυμαίνονται αναλόγως με τα τεμάχια που περιέχει το κάθε κουτάκι. Το κουτάκι των 3 τεμαχίων, κοστίζει πάνω κάτω 3 ευρώ, ενώ το κουτάκι των 12 τεμαχίων κυμαίνεται κοντά στα 8 ευρώ.

4. 1F346 - 13 αναπάντητα ερωτήματα που κάθε 20χρονος έχει σχετικά με τα προφυλακτικά! «Πώς ξέρω ποιο είδος μου ταιριάζει περισσότερο;»

Εξαρτάται από το τι αναζητάς. Καλό θα ήταν να κάνεις μερικές δοκιμές μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Προτίμησε τα προφυλακτικά με λιπαντικό και λάτεξ. Τα κανονικά είναι κι εκείνα που ταιριάζουν στους περισσότερους.

profulaktika2

5. 1F346 - 13 αναπάντητα ερωτήματα που κάθε 20χρονος έχει σχετικά με τα προφυλακτικά! «Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να το τοποθετήσω;»

Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Συμβουλεύσου έναν φίλο σου και κάνε εξάσκηση σε μία μπανάνα. Δεν κάνω πλάκα! 1F34C - 13 αναπάντητα ερωτήματα που κάθε 20χρονος έχει σχετικά με τα προφυλακτικά!

6. 1F346 - 13 αναπάντητα ερωτήματα που κάθε 20χρονος έχει σχετικά με τα προφυλακτικά! «Γιατί πρέπει να αφήνω χώρο στο τελείωμα του προφυλακτικού;»

Πρέπει να αφήνεις λίγο ελεύθερο χώρο για να μην υπάρξει κίνδυνος να χυθεί το σπέρμα και ρισκάρεις μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Επίσης, προσοχή ούτως ώστε το τελείωμα του προφυλακτικού να μην είναι γεμάτο με αέρα.

profulaktika3

7. 1F346 - 13 αναπάντητα ερωτήματα που κάθε 20χρονος έχει σχετικά με τα προφυλακτικά! «Πρέπει να το τοποθετήσει το αγόρι ή το κορίτσι;»

Όποιος να’ ναι. Αυτό είναι δική σας επιλογή.

8. 1F346 - 13 αναπάντητα ερωτήματα που κάθε 20χρονος έχει σχετικά με τα προφυλακτικά! «Γιατί σπάνε μερικές φορές;»

Συμβαίνουν κι αυτά. Το προφυλακτικό μπορεί να σπάσει εάν έχει τοποθετηθεί πολύ σφιχτά, εάν έχει τοποθετηθεί λανθασμένα, εάν είναι το μέγεθός του λάθος, αν η συσκευασία του βρισκόταν στον ήλιο ή αν έχει λήξει. Ναι, τα προφυλακτικά έχουν ημερομηνία λήξης!

profulaktika4

9. 1F346 - 13 αναπάντητα ερωτήματα που κάθε 20χρονος έχει σχετικά με τα προφυλακτικά! «Τι πρέπει να κάνω εάν σπάσει το προφυλακτικό;»

Εάν δεν χρησιμοποιεί η κοπέλα αντισυλληπτικό χάπι, τότε πάμε στο Σχέδιο Β. Το λεγόμενο «χάπι της επόμενης μέρας» μπορείς να το αγοράσεις από το φαρμακείο και να μειώσεις κατά πολύ τις πιθανότητες ενδεχόμενης εγκυμοσύνης. Το παίρνεις μέσα στις πρώτες 24 ώρες. Ακόμη, καλό θα ήταν να κάνεις εξετάσεις για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα για να σιγουρευτείς ότι όλα είναι καλά.

10. 1F346 - 13 αναπάντητα ερωτήματα που κάθε 20χρονος έχει σχετικά με τα προφυλακτικά! «Τι κάνω το προφυλακτικό μετά το σεξ;»

Απλά το αφαιρεί το αγόρι και το πετάει στο σκουπίδια. Simple as that! 1F609 - 13 αναπάντητα ερωτήματα που κάθε 20χρονος έχει σχετικά με τα προφυλακτικά!

profulaktika5

11. 1F346 - 13 αναπάντητα ερωτήματα που κάθε 20χρονος έχει σχετικά με τα προφυλακτικά! «Πώς νιώθει το αγόρι όταν φοράει προφυλακτικό;»

Μερικοί φορώντας το, νιώθουν ότι μειώνεται η αίσθηση απόλαυσης κατά τη διάρκεια του σεξ. Το ίδιο ισχύει και για τις κοπέλες φυσικά. Από την άλλη, μία ανεπαίσθητη μείωση στην αίσθηση δεν είναι και τόσο τρομερό πράγμα.

12. 1F346 - 13 αναπάντητα ερωτήματα που κάθε 20χρονος έχει σχετικά με τα προφυλακτικά! «Ο σύντροφός μου λέει ότι δεν θέλει να φορέσει προφυλακτικό. Τι να κάνω;»

Αυτό είναι μία κακή εξέλιξη. Ο σύντροφος που ενδιαφέρεται για εσένα, θα ενδιαφέρεται και για την σεξουαλική σου υγεία. Μην έχει σεξουαλικές επαφές με ασυναίσθητους.

profulaktika6

13. 1F346 - 13 αναπάντητα ερωτήματα που κάθε 20χρονος έχει σχετικά με τα προφυλακτικά! «Γιατί τα προφυλακτικά έχουν αυτήν την ελαστική μυρωδιά;»

Είναι φτιαγμένα από λάτεξ, το οποίο έχει αυτή την χαρακτηριστική οσμή που συναντάς σε κάθε ιατρικό χώρο. Κάθε φορά που σε ενοχλεί να σκέφτεσαι απλά την γλυκιά «μυρωδιά της προστασίας».

[via]