Γεύσεις

5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ΠΟΤΕ σε ένα εστιατόριο!

estiatorio - 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ΠΟΤΕ σε ένα εστιατόριο!

Οι καλοί τρόποι σε έναν άνθρωπο φαίνονται απ’το πώς συμπεριφέρεται στο φαγητό. Θα έχεις βρεθεί αρκετές φορές σε τραπέζι με φίλους ή συγγενείς, και θα υπάρχει έστω αυτός ο ένας που θα μασουλάει με ανοιχτό το στόμα λες και βρίσκεται δίπλα στο αυτί σου, κι εκείνος που βουτάει το πιρούνι σε κοινή σαλάτα αδιαφορώντας για το κουτάλι που βρίσκεσαι μέσα σε αυτή. Λες και βρίσκεται για ντεκόρ.

Για να μην μακρυγορώ, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να αποφύγεις σε ένα εστιατόριο, γιατί αλλιώς θα σε κοιτάνε περίεργα οι γύρω σου και δεν θα ξέρεις και τον λόγο.

1. Φωτογραφίζεις το πιάτο

Σε νιώθω και σε καταλαβαίνω απόλυτα να θες να ανεβάσεις φωτογραφία στο instagram με το σούπερ φαγητό σου, αλλά κράτα τους τύπους στα καλά εστιατόρια. Κιουρία, ένα πράγμα. Άσε που μεταξύ μας, αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει, διότι το φαγητό μέχρι να βγάλεις την σωστή λήψη και μετά το κατάλληλο φίλτρο, έχει κρυώσει. Κρίμα.

2. Πιάνεις σε λάθος χέρι το μαχαίρι και σε λάθος το πιρούνι

Αν και μπορεί να μην σε παρατηρήσει και κανείς, καλό είναι να γνωρίζεις σε ποιο χέρι πρέπει να κρατάς το μαχαίρι και σε ποιο το πηρούνι. Αύριο-μεθαύριο μπορεί να βγεις ραντεβού και σίγουρα ο συνοδός σου μπορεί να σε παρατηρεί σε όλα σου. Στο αριστερό το πιρούνι, στο δεξί το μαχαίρι.

3. Διορθώνεις την προφορά του άλλου την ώρα της παραγγελίας

Αυτό είναι πραγματικά αγένεια. Ακόμα κι αν το πει λάθος, ο σερβιτόρος θα το καταλάβει σίγουρα, οπότε κρατήσου και πες το μετά κάνοντας χιούμορ.

4. Βάζεις τα μαχαιροπίρουνα μαζί

Μπορεί να σε μην σε απασχολεί καθόλου για την τοποθέτηση τους, αλλά κάποιοι σερβιτόροι όταν βλέπουν ότι στο πιάτο έχετε βάλει μαζί τα μαχαιροπίρουνα, τότε θα έρθει να το μαζέψει. Αναρωτήσου μόνο, πόσες φορές έχει έρθει σερβιτόρος να σου πει να μαζέψει το πιάτο σου, ενώ έχεις αφήσει φαγητό.

5. Πίνεις απ’το μπουκάλι

Ακόμα κι αν στο τραπέζει είσαι η μόνη που θες να πιει κόκα κόλα ή μπύρα ή οτιδήποτε άλλο σε μπουκάλι, καλό είναι να γεμίσεις το ποτήρι σου, γιατί μπορεί κάποιος άλλος να θέλει λίγο να δοκιμάσει. Πρέπει δηλαδή να μοιραστεί μαζί σου το DNA σου;

[via]