Ομορφιά

5 λόγοι για να λούζεις (τελικά) τα μαλλιά σου καθημερινά!

mallia - 5 λόγοι για να λούζεις (τελικά) τα μαλλιά σου καθημερινά!

Αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων των γυναικών που λούζουν καθημερινά τα μαλλιά τους, τότε θα βρεις επιτέλους την δικαίωση που έψαχνες καιρό. Διότι σίγουρα έχεις κουραστεί να ακούς συνέχεια ότι καταστρέφεις την τρίχα και ότι μακροπρόθεσμα θα αντιμετωπίσεις τριχόπτωση. Σε νιώθω απόλυτα, να ξέρεις. Γι’αυτό λοιπόν ήρθε η στιγμή να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά, και να λούζεσαι κάθε μέρα χωρίς τύψεις και ενοχές.

Διάβασε τους παρακάτω λόγους και φρόντισε να τους πεις την επόμενη φορά που θα ακούσεις πάλι κάποια παρατήρηση:

1. Τα μαλλιά λαδώνουν γρήγορα

Και όταν λέω γρήγορα, εννοώ την αμέσως επόμενη ημέρα. Όταν κάποιες άλλες γυναίκες μέχρι και την 3η ημέρα φαίνεται ότι έχουν λουστεί πριν κάτι ώρες, εσύ ονειρεύεσαι απλά να ήσουν στην θέση τους. Αυτό συμβαίνει γιατί έχεις λεπτή τρίχα και αδύναμη, γι’αυτό και είναι απαραίτητο να λούζεσαι καθημερινά προκειμένου να διώξεις την λιπαρότητα.

2. Απ’το πρωί μέχρι το βράδυ βρίσκεσαι έξω

Οι υποχρεώσεις σου σε αναγκάζουν να βρίσκεσαι όλη μέρα στο γραφείο και στους δρόμους. Συνεπώς λίγο ο ιδρώτας, λίγο η υγρασία, λίγο το καυσαέριο, δεν θέλει και πολύ για να αποκτήσει το μαλλί μια ενοχλητική οσμή απ’την λιπαρότητα.Μία είναι η λύση, λούσιμο.

3. Αντιμετωπίζεις πιτυρίδα και ξηροδερμία

Και οι δύο περιπτώσεις είναι αντιαισθητικές, με την διαφορά ότι η ξηροδερμία έχει έντονο το αίσθημα της φαγούρας. Σε κάθε περίπτωση, η τρίχα της κεφαλής σου πρέπει να καθαρίζεται οπωσδήποτε καθημερινά.

4. Θέλεις να μακρύνουν τα μαλλιά σου

Κλασική και καθιερωμένη τακτική για να μακρύνουν τα μαλλιά σου, είναι να τα λούζεις κάθε μέρα. Αυτό έχει επιτυχία μιας και τα νεκρά κύτταρα που υπάρχουν στην τρίχα και την εμποδίζουν να μεγαλώσει, απομακρύνονται με το νερό.

5. Γιατί θέλεις να νιώσεις καθαρή

Ανεξάρτητα με τους παραπάνω λόγους, θέλεις τα μαλλιά σου καθημερινά να μυρίζουν ωραία, να είναι μαλακά και να τα λούζεις για να μπορείς να τα φτιάχνεις πιο εύκολα.

[via]