Τεχνολογία

10 Χώρες με τις καλύτερες ταχύτητες Internet

ethernet cables plugged into an internet switch - 10 Χώρες με τις καλύτερες ταχύτητες Internet

Το Internet είναι το μέλλον και ζούμε μέσα σε αυτό. Αν και σαν χώρα δεν γνωρίζουμε όλοι πώς να το χρησιμοποιούμε, θεωρείται το απόλυτο εργαλείο για εργασία, δημιουργικότητα, επικοινωνία, ενημέρωση.

Σχεδόν ο μισός πλανήτης χρησιμοποιεί σήμερα το Internet σε καθημερινή βάση για διάφορες δραστηριότητες. Δεν είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αν σκεφτεί ότι μονάχα το Facebook έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες.

Όμως τι γίνεται με την ταχύτητα αυτού; Ποιες χώρες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με το πιο ισχυρό για γρήγορο Internet στον κόσμο; H Ελλάδα σίγουρα δεν είναι μία από αυτές.

Χρησιμοποιώντας ακόμα τον χαλκό, που τοποθετήθηκε από το Δημόσιο πριν αρκετές δεκαετίες για την δημιουργία του τηλεφωνικού δικτύου, θα διαπιστώσει ότι η χώρα μας, ανήκει στην κατηγορία των πιο αργών συνδέσεων στο διαδίκτυο. Αυτό ξεκάθαρα οφείλετε στο γεγονός ότι οι παλιές γραμμές μετατράπηκαν σε ADSL αλλά δεν μπορούν να αποδώσουν, όσο οι κατάλληλες για το διαδίκτυο, γνωστές και ως οπτικές ίνες.

Σε αυτή τη θέση βρίσκεται η Δανία η οποία κατά μέσο όρο, σύμφωνα με μετρήσεις που έγιναν το 2015, έχει ταχύτητες που ξεπερνούν τα 16 Mbps.

9.

Την ένατη θέση καταλαμβάνει η Φιλανδία με 16.6 Μbps. Με ποσοστό 57.4% του πληθυσμού της να έχει συνδέσεις με μέσο όρο, πάνω από 10 Mpbs.

8.

Ακολουθεί η Λετονία, με ταχύτητες 16.7 Mpbs και ποσοστό 37% με πάνω από 15 Mpbs σύνδεση.

screenshot_4

7.

Την έβδομη θέση καταλαμβάνει η «πλούσια» Ελβετία, η οποία  έχει κατά μέσο όρο τις ίδιες ταχύτητες με τη Λετονία, μονάχα που 62.1% του πληθυσμού έχει σύνδεση άνω των 10 Mbps και 37.5% πάνω από 15 Μbps. Ποσοστά μεγαλύτερα, της Λετονίας.

6.

Στην θέση αυτή βρίσκεται η ανεξάρτητη χώρα του  Hong Kong, που βρίσκεται στην Κίνα.  Με μέσο όρο ταχύτητας 16.8 Μpbs, δικαίως καταλαμβάνει αυτή τη θέση.

5.

Ολλανδία, γνωστή και ως Κάτω χώρες. Είναι η χώρα που κατά μέσο όρο, έχει 17.0 Mpbs ταχύτητα σύνδεσης.

4.

Ιαπωνία, η χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου. Η χώρα της τεχνολογίας και των καινοτόμων ανακαλύψεων. Σε αυτή τη χώρα, οι πολίτες συνδέονται, κατά μέσο όρο με ταχύτητες 17.4 Mpbs στο διαδίκτυο.

screenshot_5

3.

Το χάλκινο μεταλλείο δικαίως το παίρνει η Νορβηγία, η οποία κατά μέσο όρο έχει 18.8 Mpbs σύνδεση στο διαδίκτυο και το 44.7% του πληθυσμού που το χρησιμοποιεί, συνδέεται με ταχύτητες άνω των 15 Mbps.

Ασημένιο μεταλλείο για την  γειτονική Σουηδία, η οποία κατά μέσο όρο έχει ταχύτητες 19.1 Mpbs.

1.

Στη πρώτη θέση για το χρυσό, βρίσκεται η χώρα του Gaming και του ηλεκτρονικού αθλητισμού, η Νότια Κορέα. Με μέσο όρο σύνδεσης 26.7 Mbps, θεωρείται η χώρα με το καλύτερο δίκτυο Internet στον κόσμο. Επίσης η Νότια Κορέα έχει αρκετά χαμηλό Ping, αλλά τι να πει κανείς για την χώρα που πρώτη νομιμοποίησε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ως σπορ και επάγγελμα; Χωρίς σωστές υποδομές δεν μπορούν να συμβούν αυτά.

 

(Όλες οι στατιστικές πληροφορίες λήφθηκαν από την ιστοσελίδα Fastmetrics)