Ομορφιά

Weight| Τι φταίει που πάχυνες;

this is why you started gaining weight out of nowhere 1596528 640x0c - Weight| Τι φταίει που πάχυνες;

Αυτά τα κιλά μεγάλος νταλκάς μας έχουν γίνει. Η ζυγαριά, η ένδειξη που ανεβαίνει, το στόμα που είναι αδύνατον να το ράψεις, τα ρούχα που δεν εφαρμόζουν όπως παλιά κι αυτό το ρημάδι το κουμπί που δε λέει να κλείσει είναι μερικοί παράγοντες που σε κάνουν να αγχώνεσαι με τα κιλά σου. Ως γνωστόν, αν τα φορτωθείς θέλει τόλμη και θάρρος για να τα ξεφορτωθείς. Κι αν έχεις φάει λίγο παραπάνω κι έχεις μια καλή εξήγηση να δώσεις στα παραπάνω κιλά που δείχνει η ζυγαριά σου, τότε όλα καλά, μακάρι και να τα χάρηκες αυτά τα γεύματα. Αν όμως τα κιλά έρθουν από το πουθενά, τότε τι φταίει;

tumblr n3hh3aEdcx1ru4tifo1 500 - Weight| Τι φταίει που πάχυνες;

1. Ίσως δεν κοιμάσαι καλά. Η έλλειψη ύπνου έχει συνδυαστεί με την απόκτηση παραπάνω κιλών. Για παράδειγμα, μια γυναίκα που κοιμάται κατά μέσο όρο λιγότερο από 6 ώρες για μεγάλα διαστήματα, πολύ πιθανό είναι να πάρει 3-4 κιλά, κυρίως γιατί οι ορμόνες της την κάνουν να πιστεύει ότι διαρκώς πεινάει. Άσε που σιγά μην πας στο γυμναστήριο αν δεν έχεις κουράγιο να πάρεις τα πόδια σου.

2. Η θεραπεία που κάνεις. Αν παίρνεις φάρμακα για κάποιο λόγο, εκεί πρέπει να τσεκάρεις μήπως τα παραπάνω κιλά είναι αποτέλεσμα της συγκεκριμένης θεραπείας. Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να το συζητήσεις με το γιατρό σου και να βρεθεί μια λύση.

03(2) - Weight| Τι φταίει που πάχυνες;

3. Για όλα φταίει το στρες. Ξέρεις γιατί; Ενεργοποιεί ορμόνες που σε κάνουν να τρως μηχανικά, πολλές φορές χωρίς καν να πεινάς ή χωρίς να απολαμβάνεις αυτό που τρως. Μπορεί φυσικά να συνδεθεί και με την έλλειψη ύπνου και να λειτουργήσει συνδυαστικά μ’ αυτή.

4. Η καθιστική δουλειά. Προφανώς και δε σου λέω να παραιτηθείς, αλλά σου έχω πει ήδη τι να κάνεις μιας και είσαι καταδικασμένη να ζεις μια καθιστική ζωή και μάλλον δε με έχεις ακούσει.

9 quick total body workouts no equipment needed 1420236193793 - Weight| Τι φταίει που πάχυνες;

5. Το πολύ αλάτι και το ελάχιστο νερό. Το αλάτι σε φουσκώνει λόγω της κατακράτησης υγρών, μήπως το παρακάνεις κι εσύ με τα πολύ αλμυρά; Αν το μειώσεις, θα δεις θεαματική αλλαγή, το ίδιο κι αν αυξήσεις (αρκετά) την ποσότητα νερού που καταναλώνεις.

xx

[via]