Ladies, Viral, Ομορφιά

Η Γυναίκα Σήμερα

35 - Η Γυναίκα Σήμερα

Το γυναικείο φύλο παρόλο που αποτελεί την πλειοψηφία στη γη, ακόμη και σήμερα θεωρείται ως «αδύναμο».

Η σύγχρονη γυναίκα είναι ακόμη πιο ευάλωτη από τις παλαιότερες καθώς οι ρόλοι που έχει σήμερα είναι περισσότεροι και πιο πολύπλοκοι. Έτσι, μπορεί να είναι εργαζόμενη, μητέρα, σύζυγος, φίλη, καλλιτέχνης ή επιστήμονας κλπ. Η γυναίκα ωφελεί το σύνολο , «έρχεται» να προστεθεί  η πολιτική δραστηριότητα που ακόμη και στην εποχή μας αποτελεί, σε πολλές περιπτώσεις , το αμφιλεγόμενο σημείο.

 Πώς ανταποκρίνεται σε αυτούς τους ρόλους; Τι εισπράττει από αυτά τα περιβάλλοντα;

images

Η αυτοεκτίμηση της σχετίζεται και με το πόσο ικανά ανταπεξέρχεται σε αυτές τις προκλήσεις της ζωής. Παρόλο που οι πολλοί ρόλοι περιπλέκουν τα πράγματα σήμερα, θεωρούμε ότι μία γυναίκα εκτιμά περισσότερο τον εαυτό της όταν έχει πολλούς ρόλους και δεν απορροφάται μόνο από έναν. «Μια γυναίκα στον κόσμο των επιχειρήσεων πρέπει να φαίνεται σαν Κυρία, να ενεργεί σαν άντρας και να δουλεύει σαν σκυλί»

%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7

Έχει βρει ποια είναι, τι επιθυμεί, έχει βάλει τους δικούς της στόχους και δεν είναι έρμαιο των επιθυμιών των άλλων (των γονιών της, του συζύγου κλπ). Παραμερίζοντας κάθε προκατάληψη και γνωρίζοντας το δυναμισμό με τον οποίο το γυναικείο φύλο διεκδικούσε και συνεχίζει να διεκδικεί τα δικαιώματα του , είναι απόλυτα δίκαιο και αναγκαίο να συμμετέχει η γυναίκα στα κοινά . Πολλοί θα συμφωνήσουν με το πασίγνωστο ρητό: «Δεν γεννιέσαι Γυναίκα , γίνεσαι Γυναίκα» διότι:

images-1

 • Αναλαμβάνει τις ευθύνες της και βρίσκει πάντα τον τρόπο να λύσει τα προβλήματα που την αφορούν, χωρίς να «μιζεριάζει» και να ζητάει από κάποιον άλλον να το αναλάβει. Μια δυναμική γυναίκα, μπορεί να ανταπεξέρχεται και στα δύσκολα. Αυτό κάνει και στη σχέση της. Γι’ αυτό και δεν βασίζεται ποτέ ολοκληρωτικά στον σύντροφό της, μιας και έχει μάθει στη ζωή της να κουβαλάει τα βάρη και να τα διαχειρίζεται.
 • Δεν θα γίνει ποτέ «κολλιτσίδα» στον σύντροφό της,γιατί δεν έχει την ανάγκη να κρέμεται από πάνω του, δεν εξαρτάται από εκείνον. Αυτό σημαίνει ότι έχει το πρόγραμμα και τη ζωή της, το οποίο δε διαμορφώνει σύμφωνα με εκείνο του συντρόφου της. Αν θέλει να δει τις φίλες της, θα τις δει. Αν έχει μια επαγγελματική υποχρέωση θα είναι παρούσα. Μπορεί να μην είναι πάντα τόσο γατούλα και ναζιάρα στη σχέση της, αλλά όταν θα κάνει νάζια, το εννοεί. Γι’ αυτό και δεν κουράζει τον σύντροφό της, αντίθετα από τις γυναίκες εκείνες που είναι μόνιμα γλυκούλες και μιλούν συνεχώς στο αγόρι τους λες και έχουν μείνει στην ηλικία των πέντε.
 • Ο χρόνος για εκείνη είναι σημαντικός και θέλει να τον αξιοποιεί σωστά.Γνωρίζει πού αξίζει και πρέπει να σπαταλήσει ενέργεια γι’ αυτό και οργανώνει σωστά την ημέρα της και φέρνει εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις της επιτυχώς.
 • Είναι οικονομικά ανεξάρτητηκαι ακόμα κι αν δεν έχει την απίστευτη οικονομική άνεση, έχει μάθει να χειρίζεται σωστά τα χρήματά της. Κι αυτό γιατί σέβεται τον εαυτό της, γνωρίζει την αξία της.
 • Απαιτεί σωστή αντιμετώπιση από τον περίγυρό της,από συνεργάτες, φίλους, συγγενείς και τη σχέση της. Και τα καταφέρνει! Γιατί ο καθένας βλέπει σε εκείνη τη σοβαρότητα που επιδεικνύει και τον επαγγελματισμό της στα θέματα με τα οποία καταπιάνεται.
 • Μια δυναμική γυναίκα αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους γύρω της,γιατί δεν κάνει ποτέ κάτι, απλά για να το κάνει. Ο χαρακτήρας της εμπνέει τους ανθρώπους δίπλα της και τους βοηθάει να εξελιχθούν, γιατί εκτός από δυναμική και αποφασιστική, είναι και αισιόδοξη.

Άμεσα δημιουργείται το εξής εύλογο ερώτημα : Τι είναι τελικά αυτό που θέλει ένας άντρας από μια γυναίκα;

 • Μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση είναι ακόμα πιο ποθητή;
 • Χαμογέλασε , χαλάρωσε και απόκτησε «Αίσθηση του χιούμορ» ;
 • Η ωραία ,αισθησιακή και ποθητή εμφάνιση;
 • Οι άντρες προτιμούν τις ανεξάρτητες γυναίκες ;
 • Οι άντρες θέλουν δίπλα τους μια τίμια και πιστή γυναίκα;
 • Η κατανόηση φέρνει τους άντρες πιο κοντά;
 • Η καλή επικοινωνία και η ωριμότητα είναι «ατού» για να προσελκύσεις μια γυναίκα.

Συμπερασματικά η πολύπλευρη δραστηριότητα των γυναικών και η ενεργή συμμετοχή τους στις κάθε είδους εξελίξεις της κοινωνίας όχι απλώς ωφελεί το κοινωνικό σύνολο αλλά το αναζωογονεί και του διοχετεύει νέες παραγωγικές δυνάμεις που έχουν τη δύναμη να συμβάλουν αποφασιστικά στη προκοπή του.

 

mm
Γεννήθηκα στη Λάρισα & μεγάλωσα στη Λάρισα. Απόφοιτη της σχολής Διοίκησης & Διαχείρισης Έργων του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Στη συνέχεια, ο γραπτός λόγος & η αρθρογραφία με κέρδισε & το ηλεκτρονικό περιοδικό “Larisaevents” μου έδωσε την ευκαιρία να αρθρογραφώ & να είμαι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού αρθρογραφώντας, αντιπροσωπεύοντας τη πόλη μου στην οποία γεννήθηκα: τη Λάρισα.