Τεχνολογία

Έρχεται η πρώτη κάρτα μνήμης χωρητικότητας 1 Terabyte

Sandisk - Έρχεται η πρώτη κάρτα μνήμης χωρητικότητας 1 Terabyte

Αρκετοί ήταν αυτοί που μίλησαν ότι το μέλλον που παρουσιαζότανε στις ταινίες του ‘80 και ’90 δεν είναι πολύ μακριά. Άλλοι αναφέρανε ότι είδη ζούμε σε αυτό το μέλλον και τα παραδείγματα είναι τρανταχτά. Λεπτά κινητά αφής, εικονική πραγματικότητα (VR) και άλλα πολλά είναι αυτά τα οποία θα κάνουν και τους πιο δύσπιστους να το πιστέψουν.

Άλλη μια τέτοια επιβεβαίωση έρχεται από την εταιρία Sandisk η οποία θα κυκλοφορήσει σύντομα, την νέα κάρτα μνήμης ύψους 1 ΤΒ, δηλαδή 1000 Gigabyte. Πριν λίγα χρόνια αυτό ήταν κάτι το οποίο δεν θα το πίστευε κανείς, αλλά όπως όλα δείχνουν όταν ζεις στο μέλλον, όλα είναι εφικτά.

Αν και το προϊόν βρίσκεται ακόμα σε εργαστηριακό επίπεδο, η εταιρία ελπίζει σε σύντομο χρονικό διάστημα να το κυκλοφορήσει στην αγορά, όπως έκανε και πριν δύο χρόνια με την κάρτα μνήμης 512 GΒ.

Η νέα κάρτα θα λύσει αρκετά προβλήματα και θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε φωτογράφους και κάμεραμαν, οι οποίοι χρησιμοποιούν ανάλυση 4K ή 8Κ και χρειάζονται τεράστιο χώρο αποθήκευσης δεδομένων.

Μέσα σε 60 χρόνια από την πρώτη μηχανή δεδομένων, έχουν αλλάξει σε τεράστιο βαθμό τα χαρακτηριστικά. Για αυτούς που δεν το γνωρίζουν το 1956 μία κάρτα μνήμης 5 MB, χρειαζότανε ένα ολόκληρο αεροπλάνο για την μεταφορά της.

uqkox