Citylife, Λάρισα, ΦοιτητοΛάρισα

Επέστρεψες στη Λάρισα; Μην σκας!

14080864 10202245695780964 1321533089 n - Επέστρεψες στη Λάρισα; Μην σκας!

Ο τίτλος αυτού του άρθρου θα μπορούσε να είναι «Επιστροφές-Καταστροφές». Θα μπορούσε. Όμως δεν είναι, γιατί το να γυρνάς στην πόλη σου, τη Λάρισα, δεν είναι τελικά τόσο τρομακτικό όσο το φαντάζεσαι.

Τέσσερα χρόνια ως φοιτητής σε μια άλλη πόλη έζησες μόνος σου για μεγάλο χρονικό διάστημα, είχες την ελευθερία και την ανεξαρτησία σου, ενώ δεν έδινες  λογαριασμό σε κανέναν για το πού είσαι και τι κάνεις. Όμως, αν το καλοσκεφτείς, πάντα κοντά στις διακοπές των Χριστουγέννων ή του Πάσχα, νοσταλγούσες αυτή την πόλη, το σπιτικό φαγητό και την παρέα από το σχολείο που είχες πολύ καιρό να δεις. Και αυτό συνέβαινε, γιατί η Λάρισα δεν είναι άσχημη ή βαρετή πόλη. Είναι μια πόλη που μπορείς να αποκτήσεις ένα στέκι, χωρίς να πηγαίνεις στα ίδια και τα ίδια μέρη συνέχεια ή να βλέπεις παντού γνωστά πρόσωπα. Άλλωστε πόσες φορές αναρωτήθηκες: «Μα καλά, πότε άνοιξε αυτό το μαγαζί εδώ;». Είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή, που περπατάς στους δρόμους της και απολαμβάνεις να παρατηρείς τον κόσμο που περιφέρεται στην αγορά της ή που πίνει ανέμελος τον καφέ του σε μία από τις χιλιάδες καφετέριες της.

Και όλα τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο τον τομέα της διασκέδασης και της καλοπέρασης που ο Λαρισαίος ως γνωστόν έχει στο αίμα του. Η Λάρισα είναι μια πόλη που μπορεί να σου προσφέρει πολλές ευκαιρίες αν θέλεις να «γεμίσεις» το βιογραφικό σου, στην προσπάθεια σου να εξελιχθείς στο αντικείμενο που έχεις σπουδάσει. Ένα χόμπι που πάντα ήθελες να ξεκινήσεις, μία δουλειά που θα ήθελες να δοκιμάσεις για να κερδίσεις κάποια πρώτα χρήματα ή μία ξένη γλώσσα που εδώ και καιρό σκέφτεσαι να μάθεις. Δραστηριότητες που δεν ήξερες καν πως υπάρχουν και δυνατότητες που δεν εκμεταλλεύτηκες όταν ήσουν φοιτητής. Και φυσικά, η μεγάλη πιθανότητα να γνωρίσεις άτομα και να κάνεις νέες παρέες.

Μην απογοητεύεσαι που γύρισες εδώ. Εδώ είμαστε ένα «μεγάλο χωριό» όπως συνηθίζουμε να λέμε, γιατί όσο μεγάλη και αν είναι αυτή η πόλη, ποτέ δεν θα νιώσεις ότι χάνεσαι, και ας σου προσφέρονται πολλές επιλογές. Ποτέ δεν θα πάψεις να αισθάνεσαι ηρεμία και ασφάλεια. Οι Λαρισαίοι έχουμε μια ξεχωριστή οικειότητα μεταξύ μας, που οι άνθρωποι που δεν είναι από εδώ ή δεν έχουν ζήσει για αρκετό καιρό εδώ δεν μπορούν να την καταλάβουν.

Μην στενοχωριέσαι που προσωρινά τουλάχιστον, «ξέμεινες» εδώ. Συμβαίνει σε πολλούς τελευταία. Μην γκρινιάζεις και μην είσαι απαισιόδοξος. Μήπως ήρθε η στιγμή να δεις τη γενέτειρα σου με διαφορετικό μάτι;

Χειμώνας έρχεται..ζήσε!

mm
Είμαι 23 χρονών,η Λάρισα είναι ο τόπος καταγωγής μου αλλά μένω στη Θεσσαλονίκη όπου τελειώνω αισίως τη Νομική σχολή.Πάθος μου είναι η δημοσιογραφία και το ποινικό δίκαιο!Λατρεύω το καλό φαγητό,τις όμορφες παρέες,τις διακοπές και τρελαίνομαι να ασχολούμαι με οτιδήποτε αφορά τη μόδα και το στυλ.