Τεχνολογία

Εκπαιδευτική έκδοση του παιχνιδιού Minecraft από τη Microsoft

mineeeeee - Εκπαιδευτική έκδοση του παιχνιδιού Minecraft από τη Microsoft

H Microsoft ανακοίνωσε ότι στις αρχές του Νοέμβρη θα κυκλοφορήσει την εκπαιδευτική έκδοση του παιχνιδιού Minecraft, η οποία θα είναι κατάλληλη για εκμάθηση στους χώρους διδασκαλίας.

Το Minecraft είναι ένα από τα πιο γνωστά παιχνίδια στον κόσμο με πάνω από 100 εκατομμύρια λογαριασμούς. Τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού θυμίζουν μία άλλη εποχή, καθώς το κύριο συστατικό της επιτυχία τους παιχνιδιού είναι τα 8bit-pixel. Μέσα σε αυτό οι παίκτες μπορούν να μονομαχήσουν, να χτίσουν το  δικό τους σπίτι, να σχηματίσουν συμμαχίες και φυσικά να νικήσουν τον κακό δράκο.

Σύμφωνα με τη Microsoft, το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο για υπολογιστές λογισμικού Microsoft αλλά και για Mac. Το μόνο που θα χρειαστεί, οι μαθητές να έχουν ενεργοποιημένο λογαριασμό στο Office 365 Education.

Εκτός από τους μαθητές, η εταιρία σκέφτεται να δημιουργήσει πλατφόρμες διδασκαλίας και για τους δασκάλους.

Δεν είναι πρώτη ή η μοναδική εταιρία που προσπαθεί κάτι τέτοιο. Αρκετές άλλες εταιρίες έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν να προβληθούν με τον κατάλληλο τρόπο μέσα από το σχολείο, προσεγγίζοντας τους μελλοντικούς τους καταναλωτές με τον καλύτερο τρόπο.