Viral, ΦοιτητοΛάρισα

13 διαφορετικά είδη συμφοιτητών, που σίγουρα θα γνωρίσεις και θα συναναστραφείς στο Πανεπιστήμιο!

foititikes parees 620x420 - 13 διαφορετικά είδη συμφοιτητών, που σίγουρα θα γνωρίσεις και θα συναναστραφείς στο Πανεπιστήμιο!

Στο Πανεπιστήμιο είναι σίγουρο ότι θα γνωρίσουμε πολλά είδη διαφορετικών ανθρώπων και θα αναπτύξουμε φιλίες με κάμποσους από αυτούς. Το παράξενο στην υπόθεση όμως, είναι πως κάθε έτος της σχολής μας έχει πάνω κάτω τους ίδιους τύπους σπουδαστών.

Θέλετε να αναλύσουμε μία προς μία τις πλέον συνηθισμένες κατηγορίες των φοιτητών που θα βρεις δίπλα σου, από τον πρώτο κιόλας μήνα σπουδών σου στη σχολή;

1. O φοιτητής – υπόδειγμα!

tupos-foititi1

Χαρακτηριστικά: Αυτό το άτομο παίρνει τους καλύτερους βαθμούς, παραδίδει πάντοτε τις καλύτερες εργασίες κι όλοι οι καθηγητές το χρησιμοποιούν ως παράδειγμα προς μίμηση. Γενικά καταφέρνει να τα κάνει όλα τέλεια!

Γιατί κάνουμε παρέα: Γιατί οι συζητήσεις μαζί τους είναι από τις πλέον ενδιαφέρουσες και μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και φυσικά …φοιτητές.

Χαρακτηριστική φράση: «Πρέπει να φύγω γιατί έχω διάβασμα»

2. Ο βιβλιοφάγος!

tupos-foititi2

Χαρακτηριστικά: Έχουν διαβάσει πιο πολλά βιβλία από όσα έχεις διαβάσει εσύ σε όλη σου τη ζωή. Και το κυριότερο; Όχι γιατί τους το επέβαλε κάποιος, αλλά επειδή πραγματικά λατρεύουν να μπαίνουν σ’ αυτόν τον φαντασικό κόσμο των συγγραφέων…

Γιατί κάνουμε παρέα: Για να λέμε την αλήθεια, αν δεν είχαμε κι αυτούς να μας μεταφέρουν καμιά «εξωσχολική πληροφορία», δε θα ξέραμε ούτε τις μισές από τις εγκυκλοπαιδικές μας γνώσεις.

Χαρακτηριστική φράση: «Ψήνεσαι να περάσουμε μία από τα Public;»

3. Ο «πετυχημένος»!

tupos-foititi3

Χαρακτηριστικά: Τα ‘χει φέρει έτσι η ζωή, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ο εν λόγω άνθρωπος έχει πετύχει ήδη πάρα πολλά στην ζωή του. Ναι, αναφέρομαι και σε οικονομικό επίπεδο. Ντύνεται πάντοτε λίγο πιο επίσημα απ’ οτι πρέπει, είναι αρκετά επιβλητικός και γενικά έχει τον τρόπο να καταφέρνει ό,τι έχει βάλει σαν στόχο! Όλως παραδόξως όμως, με την σχολή δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά…

Γιατί κάνουμε παρέα: Ουσιαστικά είναι ο άνθρωπος που σε εμπνέει να πετύχεις τους στόχους σου, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολοι φαντάζουν σε πρώτη ανάγνωση. Επιπλέον, είναι η καλύτερη παρέα για όσους κοιμούνται αργά τις νύχτες.

Χαρακτηριστική φράση: «Κάτσε να δω λίγο το πρόγραμμά μου και θα σου πω».

4. Το πάρτυ – άνιμαλ!

tupos-foititi4

Χαρακτηριστικά: Δεν είναι απλά ο άνθρωπος που πηγαίνει σε πάρτυ ή οργανώνει πάρτυ, είναι ΤΟ ΠΑΡΤΥ!

Γιατί κάνουμε παρέα: Είναι ο ορισμός της κραιπάλης και της έντονης διασκέδασης. Κάθε παρέα έχει ανάγκη από έναν τέτοιον τύπο στις τάξεις της. Διαφορετικά, τι σου είναι η φοιτητική ζωή;

Χαρακτηριστική φράση: «Ποιος νοιάζεται τι λένε οι άλλοι; Φοιτητές είμαστε!»

5. Ο επιχειρηματίας!

tupos-foititi5

Χαρακτηριστικά: Είναι ο άνθρωπος που κάθε εβδομάδα, έχει και διαφορετική επιχειρηματική ιδέα! Έχει βάλει στόχο της ζωής του να γίνει εκατομμυριούχος και είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Κι αν θέλεις τη γνώμη μου, μην υποτιμάς τις ικανότητές του…

Γιατί κάνουμε παρέα: Είναι πολύ αισιόδοξο να βλέπεις έναν άνθρωπο ο οποίος έχει την όρεξη να υλοποιήσει καινούριες ιδέες οι οποίες θα αλλάξουν τον κόσμο. Κατά πολλούς, είναι οι οραματιστές τις εποχής μας.

Χαρακτηριστική φράση: «Πώς θα σου φαινόταν αν…»

6. Ο θεωρητικός τύπος!

tupos-foititi6

Χαρακτηριστικά: Προφανώς κι αυτή τους η μανία να διορθώνουν τη γραμματική και το συντακτικό μας, να μιλούν μονίμως με αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων και να παραλληλίζουν οποιαδήποτε κατάσταση με την αντίστοιχη της Αρχαίας Ελλάδας!

Γιατί κάνουμε παρέα: Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να μας διορθώνει τις θεωρητικές εργασίες. Πέρα από αυτό όμως, έχει έναν δικό του τρόπο σκέψης κι αντίληψης των πραγμάτων, ο οποίος ενίοτε μοιάζει ιδιαίτερα χρήσιμος στην καθημερινότητα.

Χαρακτηριστική φράση: «Άλλωστε, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι…»

7. Ο μανιακός με τις ταινίες!

tupos-foititi7

Χαρακτηριστικά: Ξέρει όλες τις ταινίες που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στους κινηματογράφους, τους ηθοποιούς, τον σκηνοθέτη και τους παραγωγούς, ενώ έχει ξοδέψει όλα του τα χρήματα για να πηγαίνει σινεμά 2-3 φορές την εβδομάδα!

Γιατί κάνουμε παρέα: Είναι ο τύπος που θα σου προτείνει τις καλύτερες ταινίες (και σειρές πολλές φορές). Παράλληλα, είναι πάντοτε διαθέσιμος για ταινία στο σπίτι ή έξοδο στο σινεμά της περιοχής σας. Πραγματικά, χρήσιμος!

Χαρακτηριστική φράση: «Παιδία κυκλοφορεί μια τέλεια ταινία την Πέμπτη, ψήνεστε;»

8. Η κοπέλα που παίρνει όλες τις λάθος αποφάσεις!

tupos-foititi8

Χαρακτηριστικά: Πάντα είναι στα χωρίσματα, πάντα καψουρεύεται και στέλνει μηνύματα σε αυτούς που δεν πρέπει και γενικά όλη της η ζωή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κι ως ένα τεράστιο λάθος.

Γιατί κάνουμε παρέα: Θέλουμε να τις τοποθετήσουμε στον σωστό δρόμο. Κατά βάθος, είναι καλό κορίτσι…

Χαρακτηριστική φράση: «Μα καλά, τον μαλακομαγνήτη έχω;»

9. Ο αθλητής!

tupos-foititi9

Χαρακτηριστικά: Συνεπής, πειθαρχημένος, προσηλωμένος στον στόχο του και …τέρμα γυμνασμένος. Ξεχωρίζει για το αθλητικό του στυλ, παρόλο που στο αμφιθέατρο έρχεται κυρίως για το socializing. Πού καιρός για διάβασμα, μωρέ;

Γιατί κάνουμε παρέα: Μας βοηθάνε να σηκωθούμε από τον καναπέ και να αρχίσουμε να γυμναζόμαστε λιγάκι.

Χαρακτηριστική φράση: «Συγνώμη παιδιά αλλά έχω προπόνηση».

10. Ο εναλλακτικός!

tupos-foititi10

Χαρακτηριστικά: Δεν τους αρέσουν οι mainstream φάσεις, ακούνε λίγο πιο ψαγμένη μουσική και γενικά έχουν πιο ψαγμένα ενδιαφέροντα από εκείνα της υπόλοιπης παρέας.

Γιατί κάνουμε παρέα: Ανακαλύπτουμε κι εμείς πράγματα που χωρίς αυτούς δεν θα δοκιμάζαμε ποτέ. Και στην τελική, είναι φουλ συμπαθητικά παιδιά. Έστω και με τις παραξενιές του.

Χαρακτηριστική φράση: «Δεν είμαι χίπστερ εγώ!»

11. Ο κωμικός!

tupos-foititi11

Χαρακτηριστικά: Είναι απλά ο άνθρωπος που πρόκειται να κάνει πλάκα με τους πάντες και ειλικρινά δεν θα αφήσει το παραμικρό να πέσει κάτω…

Γιατί κάνουμε παρέα: Είναι η ψυχή της παρέας και απλά μας κάνουν να δακρύζουμε από τα γέλια κάθε φορά!

Χαρακτηριστική φράση: «Έλα μωρέ, μια πλάκα κάναμε!»

12. Το ζευγάρι!

tupos-foititi12

Χαρακτηριστικά: Είναι δεδομένο ότι σε ένα αμφιθέατρο πάντα θα υπάρχει κι ένα ζευγάρι που ξεκίνησαν ως απλοί συμφοιτητές και μετά κατάντησαν να μοιράζονται το κρεβάτι τους κι όχι μόνο.

Γιατί κάνουμε παρέα: Τι να κάνουμε που ήταν στην παρέα εξ’ αρχής; Να τους διώξουμε μόλις έγιναν σπαστικοί και σαλιάρηδες;

Χαρακτηριστική φράση: «Ναι θα είμαστε κανονικά εκεί» (γιατί πλέον λειτουργούν σαν ένα άτομο)

13. Ο απίστευτα κοινωνικός!

tupos-foititi13

Χαρακτηριστικά: Είναι ο άνθρωπος που ξέρει τους πάντες και πάντα! Προορίζεται για πολιτικός, για να μην πούμε και Πρωθυπουργός. Δήμαρχος πάντως, στανταράκι!

Γιατί κάνουμε παρέα: Μεταξύ μας τώρα, συμφέρουν! Για πολλούς λόγους…

Χαρακτηριστική φράση: «Να κανονίσουμε για καφεδάκι ρε συ!»

[via]