Λάρισα, Πολιτισμός

Αφιέρωμα στον Γιάννη Πετρίδη στο Θέατρο του Μύλου

giannis petridis - Αφιέρωμα στον Γιάννη Πετρίδη στο Θέατρο του Μύλου

Αφιέρωμα στον Γιάννη Πετρίδη, τον πιο σημαντικό μουσικό παραγωγό της χώρας, διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την πρώτη εκπομπή του στην Ελληνική Ραδιοφωνία στο σταθμό της Λάρισας!

Μουσικός παραγωγός, συλλέκτης, εκδότης του ιστορικού περιοδικού Ποπ & Ροκ, συγγραφέας, συνεργάτης στις εφημερίδες Μεσημβρινή, Ελευθεροτυπία, Βήμα κ.α, μουσικοκριτικός, διευθυντής στο ελληνικό παράρτημα της Virgin, τότε που έβγαιναν συγκλονιστικές κυκλοφορίες ταυτόχρονα με το εξωτερικό, μέλος στο αμερικάνικο Rock ‘n Roll Hall of Fame με δικαίωμα ψήφου.

Ο Γιάννης Πετρίδης είναι ο άνθρωπος που μας έμαθε να ακούμε μουσική, μας σύστησε τους Bob Dylan, David Bowie, Elton John, Bruce Springsteen,  Pink Floyd, Eagles, Nirvana, U2, Clash, Queen, Patti Smith, Led Zeppelin, και τόσους άλλους, με τη χαρακτηριστική του φωνή, συνόδεψε τόσες αναμνήσεις, τόσα όνειρα…once-in-a-lifetime-poster

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ., θα τον γνωρίσουμε καλύτερα στην εκδήλωση – αφιέρωμα που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Μύλου, μέσα από την προβολή του ντοκιμαντέρ της Νικόλ Αλεξανδροπούλου «Once in a Lifetime».

 Ένα πολυεπίπεδο μουσικό οδοιπορικό στη ζωή του σπουδαιότερου Έλληνα ραδιοφωνικού παραγωγού, στη μουσική εξέλιξη της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, στην έκρηξη του ροκ στη δεκαετία του ’60, στα μουσικά κινήματα που γεννήθηκαν και μας έφερε σε επαφή η εκπομπή του, καθώς και στο κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό που διαμόρφωσε τη σύγχρονη ελληνική κουλτούρα.

Παρών και ο ίδιος θα δεχθεί ερωτήσεις από το κοινό. Μαζί του, ο Λαρισαίος μουσικός παραγωγός της Δημοτικής  Ραδιοφωνίας Λάρισας Πάνος Καραΐσκος.

Μετά την εκδήλωση ο Γιάννης Πετρίδης θα βρεθεί στη Δημοτική Πισίνα, όπου θα πραγματοποιείται μεγάλο πάρτι – αφιέρωμα στο βινύλιο  με τους παλιούς Λαρισαίους φίλους του Djs Βασίλη Βάιλα, Λάμπρο Μπλέκο, Τάσο Γέμτο, Γιάννη Καλιμάνη, Τάκη Πόσιο και Πάνο Καραΐσκο.

Και πού ξέρετε; Μπορεί ν’ ανέβει κι αυτός στα decks…