Food

7 συνταγές που κάθε 20χρονος άντρας που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να γνωρίζει!

man-cooking-620x420

Λένε, εσφαλμένα προφανώς, πως η μαγειρική είναι «γυναικείο άθλημα». Οκ, δε θα χρησιμοποιήσω το επιχείρημα των πιο πετυχημένων σεφ του κόσμου που ως επί τω πλείστον είναι άντρες, αλλά ρε παιδιά, δεν το καταλαβαίνω. Εμείς δηλαδή, νηστικοί τη βγάζουμε; Δε τρώμε; Ή το άλλο, δεν έχουμε το δικαίωμα να καλέσουμε έναν φίλο ή μια κοπέλα στο σπίτι, να του/της κάνουμε το τραπέζι και να κλέψουμε λίγη από τη δόξα που μας αναλογεί; Τι να πω…

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλεις να πας κόντρα στα στερεότυπα και να φωνάξεις «παρόν» από την κουζίνα σου, παραθέτω ορισμένες από τις πλέον εύκολες συνταγές, τις οποίες αν πετύχεις, το αποτέλεσμα θα είναι αν μη τι άλλο …νοστιμότατο!

#1 Φριτάτα

94363-thumb-600x311

Εκτέλεση:

  • Χτύπησε καλά με το πιρούνι 6 αυγά μέσα σε ένα μπολ και πρόσθεσε λίγη τριμμένη παρμεζάνα, μισό κουταλάκι μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι.
  • Προθέρμανε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά, πρόσθεσε 1 κουταλιά βούτυρο και κάλυψε τη βάση του τηγανιού.
  • Μαγείρεψε μισή κούπα από ψιλοκομμένα σπαράγγια μαζί με μισή κούπα από ψιλοκομμένο ζαμπόν για 2 με 3 λεπτά στο τηγάνι και μετά πρόσθεσε το μείγμα αβγού
  • Συνέχισε να το ψήνεις για 4 με 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να καλύψει τον πάτο του τηγανιού και πρόσθεσε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Τέλος ψήσε στη σχάρα για 4 με 5 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ελαφρά καφέ χρώμα.

#2 Καλοψημένη Μπριζόλα

%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b6%cf%8c%ce%bb%ce%b1_fotolia_9928603_subscription_l

Εκτέλεση:

  • Πασπάλισε την μπριζόλα και από τις δύο πλευρές με μιάμιση κουταλιά αλάτι και 1/4 του κουταλιού πιπέρι και άφησε τη για 40 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Πέρασέ την και από τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο.
  • Προθέρμανε το τηγάνι σε μεγάλη θερμοκρασία για 3 με 4 λεπτά μέχρι κάθε πλευρά της μπριζόλας να αποκτήσει μια σκούρα κρούστα.
  • Ψήσε για περίπου 10 με 12 λεπτά προκειμένου να είναι καλοψημένη.
  • Τέλος, άφησε την για περίπου 5 λεπτά και μετά τη σερβίρεις.

#3 Μακαρόνια με Κιμά

makaronia-me-kima-akseperasta-1-02-16

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι το λάδι και τσιγαρίζουμε 500 γραμμάρια κιμά μαζί με ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  • Τσιγαρίζουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα, φροντίζοντας  να μη σβολιάσει.
  • Ρίχνουμε 500 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας,  2 με 3 γαρύφαλλα, 1 κομμάτι κανέλα, 1/2 ματσάκι μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει το περισσότερο ζουμί (περίπου για 40 λεπτά).
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Σερβίρουμε ζεστά με μπόλικο τυρί.

#4 Σκορδόψωμο

garlic-bread-19760_l-614x350

Εκτέλεση:

  • Κόψτε την μπαγκέτα σε διαγώνιες φέτες, όχι όμως μέχρι κάτω για να χωριστούν οι φέτες.
  • Ανακατέψτε καλά 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο μαζί με 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
  • Απλώστε το μείγμα ανάμεσα στις φέτες της μπαγκέτας, τυλίξτε τη σε αλουμινόχαρτο και βάλτε τη σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς.
  • Ψήστε τη για 20 λεπτά.

#5 Σαλάτα του Καίσαρα

caesar

Εκτέλεση:

  • Ψήνουμε 600 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλο στην γκριλιέρα ή στο φούρνο. Στη συνέχεια, το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μισό κοτόπουλο, τα μισά κρουτόν, το μισό κρεμμύδι (3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα), ολόκληρο το μαρούλι, το μισό τυρί (μισό φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα) και το μαϊντανό (2 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός).
  • Μοιράζουμε σε 4 βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά μοιράζοντάς τα. Στο τέλος περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

Για το ντρέσινγκ:

  •  Στο μπλέντερ ρίχνουμε το αυγό (1 αυγό), το σκόρδο (1 σκελίδα σκόρδο), το λεμόνι (2 κ.σ. χυμός λεμονιού), τη μουστάρδα (1 κ.σ. μουστάρδα) και τις αντσούγιες (4 φιλέτα αντσούγιας) και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Με το μπλέντερ σε λειτουργία ρίχνουμε λίγο λίγο και το 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο.

#6 Γουακαμόλε

guacamole

Εκτέλεση:

  • Σε γουδί λιώνουμε την καυτερή πιπεριά (1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη).
  • Προσθέτουμε σε κομμάτια τα ώριμα αβοκάντο. (2 ώριμα μαλακά αβοκάντο)
  • Τα λιώνουμε ελαφρά με δυο κουτάλια. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. (1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο, 1 ντομάτα μικρή ψιλοκομμένη, 1 λεμόνι, 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό και λίγο αλάτι)

#7 Μπράουνις

brownies

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ταψάκι τετράγωνο ή μικρό μακρόστενο.
  • Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το ανοίγουμε και το στρώνουμε στο ταψί.
  • Κοσκινίζουμε 80 γρ. κακάο, 125 γρ. αλεύρι, 1/2 κ.γ baking και λίγο αλάτι.
  • Λιώνουμε 250 γρ. βούτυρο σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μετά το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε 400 γρ. ζάχαρη  και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.
  • Ρίχνουμε τα 4 αβγά ένα ένα χτυπώντας με το σύρμα.
  • Ρίχνουμε 2 βανίλιες.
  • Μετά προσθέτουμε τα στερεά υλικά που προαναφέραμε.
  • Τέλος προσθέτουμε 150 γρ. ψιλοκομμένες διάφορες σοκολάτες.
  • Αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα και ψήνουμε για 35′ περίπου και όσο είναι ζεστό απλώνουμε την επικάλυψη.

Για την επικάλυψη:

  • Για την επικάλυψη, ανακατεύουμε 150 γρ. μαλακό βούτυρο, 120 γρ. κακάο, 2 κ.σ. μέλι, 1 βανίλια, 120 γρ. άχνη ζάχαρη και όσο είναι το brοwnies ζεστό, την απλώνουμε στην επιφάνεια του.

[via]