Sex & Σχέση

5 τρόποι να καταλάβεις αν θα κρατήσει ο έρωτας του καλοκαιριού

26696007 the notebook - 5 τρόποι να καταλάβεις αν θα κρατήσει ο έρωτας του καλοκαιριού

ς πούμε ότι φέτος στις διακοπές -μετά από πολλά πάρτι και μοχίτο- γνώρισες τον Κωστάκη.
Χορέψατε με τις ώρες, γελάσατε μέχρι δακρύων, κάνατε τέλειο σεξ κάτω από το φως των αστεριών (εντάξει, είπαμε να το ζήσουμε λίγο) και μετά από 4-5 μέρες αφόρητου πάθους και έρωτα, είπατε το πικρό αντίο στο λιμάνι. Εντάξει στεναχωρήθηκες λίγο, αλλά προσπαθούσες να σε συνεφέρεις έχοντας στο μυαλό σου πως είναι ένας ακόμη καλοκαιρινός έρωτας με σύντομη ημερομηνία λήξης – κάτι σαν τις σαλάτες που παίρνεις κομμένες και πλυμένες από το σούπερ μάρκετ (αφού ανοίξεις την συσκευασία τους).

Όλα ωραία ως εδώ.

agree - 5 τρόποι να καταλάβεις αν θα κρατήσει ο έρωτας του καλοκαιριού

Έλα όμως που με το που γύρισες, ο Κωστάκης συνέχισε να σε διεκδικεί κι από το πουθενά το αγόρι του νησιού έγινε ΚΑΙ της πόλης. Δε λέμε, πολύ ευχάριστη έκπληξη εξέλιξη, αλλά πριν αποφασίσεις να το πας στο επόμενο level – aka »κανονική» σχέση- αξίζει να αναρωτηθείς τα εξής :

1.  Πέρα από τη σεξουαλική χημεία, υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία;
Ένας πολύ απλός τρόπος για να καταλάβεις είναι να σκεφτείς κατά πόσο θέλεις να περνάς χρόνο μαζί του, χωρίς να λάβεις υπόψη το κατά τ’ άλλα καταπληκτικό σεξ. Αν, πάλι, σου φαίνεται πιο ενδιαφέρον να απαντήσεις σε τηλεφωνικό γκάλοπ για την ανακύκλωση από το να συζητήσεις μαζί του, τότε καλύτερα να το τελειώσεις πριν καν αρχίσει.

2.  Θέλετε τα ίδια πράγματα από τη ζωή/τη σχέση/το σύμπαν γενικότερα;
Ο Κωστάκης θέλει σχέση, δέσμευση κι όλο το πακέτο. Ήδη κανονίζει που θα πάτε διακοπές του χρόνου (προτιμάει εκεί γύρω στον Δεκαπενταύγουστο λέει), ενώ εσύ από την άλλη είσαι διστακτική, προτιμάς πιο χαλαρές καταστάσεις και νιώθεις ότι σε πνίγει η στάση του. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να του ξεκαθαρίσεις πως νιώθεις, για να αποφύγεις μελλοντικές παρεξηγήσεις και τσακωμούς.

giphy%20(1) - 5 τρόποι να καταλάβεις αν θα κρατήσει ο έρωτας του καλοκαιριού

3. Αν δεν είσαι τρελά ερωτευμένη μαζί του, πιστεύεις ότι υπάρχει προοπτική να τον ερωτευτείς;
Αρκετές φορές μπαίνεις σε μια σχέση χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό και στην πορεία τα συναισθήματα σου αυξάνονται σε τέτοιο βαθμό που καταλήγεις ερωτευμένη. Τι μας λέει αυτό; Ότι αν νιώθεις κάτι, έστω κάτι μικρό, μην το αφήσεις να πάει χαμένο και δώσε μια ευκαιρία.

4. Τι σε κρατάει από το να τελειώσεις το love story σας;
Αν δεν είσαι σίγουρη για τη σχέση σου, αλλά για κάποιο λόγο διστάζεις να το τελειώσεις χρειάζεται να σκεφτείς τι σε κρατάει πίσω. Δεν θέλεις να τον πληγώσεις; Ή δεν θέλεις να μείνεις μόνη σου; Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να καθίσεις να το σκεφτείς καλά, γιατί έτσι είναι σαν κοροίδευεις τόσο εκείνον, όσο και τον εαυτό σου.

TSwift Sorry 11 - 5 τρόποι να καταλάβεις αν θα κρατήσει ο έρωτας του καλοκαιριού

5. Συνδέεται με κάποιο τρόπο αυτός ο καλοκαιρινός έρωτας με τις προηγούμενες σχέσεις σου; Αν ναι, πως;
Τι εννοούμε με αυτό; Για εσένα που δεν είσαι σίγουρη για το μέλλον μιας σχέσης και σκέφτεσαι το ενδεχόμενο του χωρισμού, χρήσιμο θα ήταν να αναλογιστείς τις προηγούμενες σχέσεις σου. Μήπως έχεις την τάση να κάνεις πίσω στην πρώτη δυσκολία ή να μένεις σε καταστάσεις ενώ καταλάβαινες πως δεν είχαν μέλλον; Όλοι μας, έστω και ασυνείδητα, έχουμε ορισμένα μοτίβα στον τρόπο συμπεριφοράς μας. Αν θέλεις να πράξεις σοφά, αναλογίσου τι σου έμαθαν οι προηγούμενες σου σχέσεις. Κι επιπλέον, τι σε συμβούλευαν τότε οι φίλες σου; Αν τελικά αποδείχθηκε ότι είχαν δίκιο και ότι «στα έλεγαν εκείνες», ίσως είναι τώρα η ευκαιρία να ακολουθήσεις τις συμβουλές τους. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.

gif - 5 τρόποι να καταλάβεις αν θα κρατήσει ο έρωτας του καλοκαιριού

Πηγή : cosmopolitan.com